dimarts, 25 de novembre del 2014

Watercolour Landscape Session VII


 Entre setembre i octubre em vaig animar a fer algunes sortides de pintura a l'aire lliure. D'un temps ençà que vaig cabilant amb l'aquarel·la i aquí us en faig una mostra del que es va movent. Si el que principalment he ensenyat de les aquarel·les anteriorment presentades eren composicions molt gestuals amb una intenció molt sintètica que apostava per deixar molts blancs, aquí presento una idea diferent. 

De l'aquarel·la s'en destaca el paper fonamental de l'aigua i en aquest sentit fer recerca entorn de l'aiguada és el plantejament en les següents obres.


Parc Fluvial Vilanova del Cami, Anoia, Riu Anoia, Igualada, Xavier Gabriel, Xavier Gabriel Puiggòs, aquarel·la, watercolour
Vora el Parc Fluvial, aquarel·la, 92x73



Vora el Parc Fluvial és una aquarel·la molt fineta amb tons càlids d'almenys dues aiguades  destacades, la del cel i la de la terra la qual deixa un espai il·luminat en el centre per degradar un to més pujat a mida que baixa. De fons sobre l'horitzó unes delicades cases treuen el nas i aproximant-se una zona arbrada que busca ser protagonista. En el terme mig diferents camins li donen direccionalitat a la composició destacant-se en un d'ells unes escales situades en un punt d'interés compositiu.


Xavier Gabriel, Xavier Gabriel Puiggròs, aquarel·la, watercolour, landscape
A la llera del riu, aquarel·la, 100x81

 
Amb un paper també destacat de l'aiguada, A la llerea del rius és, per això, una aquarel·la amb molta transparència i lluminositat. La gamma càlida de color inspira tardor a la vegada que les canyes de riu donen un àmbient fresc i ombrivol.



Parc urbà, aquarel·la, 100x100


Com les anteriors, aquesta aquarel·la ensenya un horitzó en el terç superior que en marca una destacada linea compositiva. D'aquesta manera l'obra adquireix un determinat cos i volum. En contrapunt veiem tot de diferents arbres que aportant verticalitat juguen amb aquesta linea.

Moltes gràcies per la vostra atenció, espero que hagi estat del vostre interés.



Instagram