dilluns, 23 de febrer del 2015

Somni americà: la davallada d'un somni


Amb aquest títol s'ha publicat en aquests mitjans de febrer un article  de María José Lizarte a l'Anoia Diari sobre l'obra teatral "Somni americà" escrita i dirigida per Oriol Tarrasón.

La María José la trobem en dos projectes professionals. D'una banda és un d'aquells exemples on l'educació pública queda en una de les millors posicions possibles fent de l'entrega i el compromís un orgull per qui ho pot veure. A banda el seu projecte al voltant de la dramaturgia i de la guionització de diversos formats audiovisuals segueix gaudint d'aquests mateixos valors. Aquesta setmana ens ha ofert un article sobre un espectacle interessantíssim que lluny de la pretensió d'un gran cos teatral utilitza els millors ingredients per submergir-se en les entranyes dramatúrgiques i interpretatives de professionals amb ganes de descobrir.

Tot això m'he brindat a explicar-vos-ho perque he tingut l'oportunitat de fer-ne una il·lustració. Aquesta imatge sorgeix a partir dels apunts que vaig realitzar en el col·loqui posterior a l'obra, una activitat generada a partir dels serveis educatius del Teatre Lliure. Així doncs us en deixo aquí la il·lustració en qüestió i una mostra dels apunts. 

L'obra és pot veure al mateix teatre fins l'1 de març.


Il·lustració per a Anoia Diari sobre un dibuix de David Verdaguer

M'agrada especialment aquesta il·lustració per l'ús de diferents llenguatges, per una banda tot allò que des de la mà i el llàpis em dóna el dibuix i per l'altra la fusió amb textures i llenguatges del present visual convertit en digital.

I tot seguit els dibuixos que van sorgir en el col·loqui, potser me'n guardi un per unes notes de color amb l'aquarel·la ?


David Verdaguer, com a Joe

Oriol Tarrasón, autor i director de l'obra




Mima Riera, com a Mary

Laura Aubert, com a Harry



Pep Ambròs, com a Kit

Javier Beltran, com a Dudley